Ihana aurinko

luonnolliset-aurinkosuojatuotteet-fysikaalinen-aurinkosuoja

Vai onko sittenkään? Auringon hyödyistä ja haitoista on paljon erilaista tietoa. Monelle saattaa olla hyvin ristiriitaista. Ei tiedä mihin luottaa. Varmaa on ainakin se, että parhaiten suojaudut auringolta vaatteilla tai luonnonmukaisella aurinkosuojalla. Luonnonmukaiset suojat on fysikaalisia suojia. Näillä vinkeillä oleilet turvallisesti ja ihoystävällisesti auringossa tuhoamatta luontoa.

Itse pidän aurinkoa yhtenä tärkeimmistä asioista elämässämme. Toki lukuisat muutkin asiat vaikuttaa meidän immuniteettiin. Auringosta on iso apu terveyden ylläpitoon.

Sillä, miten syömme on myös iso merkitys kuinka aurinko resonoi ihomme ja kehomme kanssa. Jos suurin osa ravinnostamme on prosessoitua, niin ei voi odottaa, että aurinko toimisi hyvällä tavalla kehomme pinnassa. On siis todellakin iso merkitys mitä syömme. Kehomme on kokonaisuus. Jos työnnämme kehoomme jatkuvasti sekä sisäisesti, että ulkoisesti jotakin synteettistä (synteettinen kosmetiikka, prosessoitu ruoka ja -lisäravinteet lääkkeet jne.), niin ei voi odottaa, että keho toimisi optimaalisesti. On todella tärkeää kiinnittää asiaan kokonaisvaltaisesti huomiota.

Meidät on opetettu pelkäämään aurinkoa. Se vanhentaa ihon ja aiheuttaa syöpää. Se on varmasti totta, jos iho palaa tai altistuu päivittäin tuntikausiksi UV-säteilylle. Useasti toistuvan, lyhytaikaisen auringolle altistumisen ei tiedetä olevan haitallista. Päinvastoin, joidenkin tutkimusten mukaan ihossa syntyvä D-vitamiini suojaa ihosyövältä, jopa melanoomalta. Lähde: Terveyskirjasto.fi
Hyvänä sääntönä auringossa oleskeluun on välttää ihon palamista. Eli auringossa ollaan vaan sen aikaa, ettei iholle synny punoitusta. Jos haluat, että saat auringon D-vitamiinin talteen, niin tällöin ei tule käyttää aurinkovoiteita. Kirjoitan joku kerta D-vitamiinista oman postauksen. Se on meidän immuniteetille todella tärkeä.

Kuinka valmistaudun auringossa oloon?

  • Käytä ihollasi luonnonmukaisia kosmetiikkatuotteita
  • Käytä sisäisesti nautittavaa aurinkosuojaa esim. D-lab nutricosmetics active sun complex ja/tai jotakin laadukasta Spirulina- valmistetta.
  • Käytä luonnollista fysikaalista aurinkosuojaa iholla. Täältä löydät luonnolliset aurinkosuojatuotteet ja kattavan tietopaketin jokaisesta tuotteesta.

Kuinka säästän luontoa?

Vältä synteettisiä aurinkosuojia, jotka sisältää: barabeeneja, formaldehydiä, ftalaatteja tai silikonijohdannaisia. Yksi pahimmista synteettisten aurinkovoiteiden ainesosista on: oksibentsooni (INCI: oxybenzone).
Jo yksi pisara oksibentsoonia on tuhoisaa. Se on erittäin myrkyllistä koralleille. Oksibentsoonia joutuu meriin noin 8000 tonnia vuodessa. Tätä päätyy myös juomaveteen ja häiritsee sitä kautta meidän hormonitoimintaa.
Lähde: Ekokosmetologien koulutus, Maria Varon

Ihonhoitotuotteilla ja vaatetuksella on mahdollista suojautua hyvin auringolta. Kasvot kannattaa ensisijaisesti suojata ja hoitaa iho kuntoon ennen aurinkotuotteita. Myös sillä on merkitystä kuinka poistat aurinkosuojatuotteet iholta.

Ohjeita aurinkosuojatuotteen poistamiseen kasvoilta tai kehon iholta.

  • Käytä ensin öljymäistä puhdistustuotetta ja kasvopuhdistusliinaa tai kasvosientä. Konjac-sieni tms.
  • Tee kaksois- tai kolmoispuhdistus. Puhdista öljymäisen tuotteen jälkeen puhdistusmaidolla tai -geelillä riippuen ihotyypistäsi
  • Viimeistele puhdistus kasvovedellä.
  • Myös vartalon iholta kannattaa aurinkosuojatuote putsata pois öljymäisellä tuotteella ja/tai pesukintaalla, harjalla tai kuorintahanskalla.
  • Hyvä after sun kasvoille on antioksidanttipitoinen, hoitava seerumi. On toki olemassa ihan after sun- tuotteet erikseen. Hyvä seerumi on aina hyvä löytyä kotoa.

Kiitos, kun olit vinkkieni parissa. Laita viestiä, jos jokin jäi askarruttamaan.

Ihanaa kesän odotusta.

Ystvällisesti, Heli

6.5.2021